De cruciale rol van snelheid in SEO
Hoewel je wellicht al hebt gehoord dat keywords, linkbuilding en teksttitels van cruciaal belang zijn - en dat klopt zeker - gaat het Google-algoritme verder dan dat. De gebruikerservaring op je website speelt een essentiële rol bij de rangschikking van je site. Als je website langzaam laadt, zal Google dit opmerken en kan het resulteren in een lagere positie in de zoekresultaten.
Lees ook: Hoe je de HTML van je blogartikel het beste kan optimaliseren
Hoe kun je er dan voor zorgen dat je website goed is geoptimaliseerd?
Broncode optimaliseren voor betere website snelheid
Om de snelheid van je website te verbeteren, is het van vitaal belang om je broncode te optimaliseren. Dit omvat onder andere het efficiënt gebruik van HTML. Zorg ervoor dat je HTML schoon en gestructureerd is. Vermijd onnodige code en opmaak. Denk ook aan het gebruik van meta tags, zoals meta-beschrijvingen en meta-trefwoorden, om zoekmachines meer inzicht te geven in de inhoud van je pagina's.
Een opmerkelijke doorbraak op het gebied van webontwikkeling is HTMX, een bibliotheek waarmee je dynamische webpagina's kunt maken met minimale JavaScript. HTMX maakt gebruik van HTML-attributen om asynchrone communicatie met de server mogelijk te maken, zonder uitgebreide JavaScript-code. Dit vermindert de hoeveelheid JavaScript die moet worden geladen en uitgevoerd, wat resulteert in aanzienlijk snellere laadtijden.
Sitemap genereren en toevoegen aan Google Search Console
Het is belangrijk dat je een sitemap toevoegt nadat je je broncode hebt geoptimaliseerd, omdat de webcrawlers van Google naar de broncode van je site zullen kijken om te beoordelen op snelheid. Maar voordat ze je website kunnen beoordelen. moet je ervoor zorgen dat de webcrawlers van Google weten waar ze je website kunnen vinden. Dit kun je doen door een sitemap te genereren. Een sitemap is een XML-document of HTML-document met alle pagina's op je website. Google's webcrawlers gebruiken deze sitemap om je pagina's te indexeren en eventuele wijzigingen automatisch bij te werken. Sitemaps zijn dus van groot belang voor een goed geoptimaliseerde website. Maar hoe maak je een sitemap?
Het maken van een sitemap is niet moeilijk
Een sitemap maken is op zichzelf niet moeilijk. Als je WordPress gebruikt, kun je eenvoudig plugins gebruiken om een eenvoudige HTML-sitemap te genereren, zoals WP Sitemap Page en Simple Sitemap. Als je geen WordPress gebruikt, kun je tools zoals My Sitemap Generator gebruiken om snel een HTML-sitemap te maken. Houd er echter rekening mee dat het zinvol is om een HTML-sitemap te maken als je minimaal 100 pagina's op je website hebt.
De voordelen van XML sitemaps voor SEO-optimalisatie
Ongeacht het aantal pagina's op je website is het gebruik van een XML-sitemap altijd zinvol. Een HTML-sitemap is ontworpen om gebruikers een eenvoudige navigatie door je website te bieden, wat met name nuttig is als je veel pagina's hebt. Daarentegen draagt een XML-sitemap altijd bij aan SEO. Een XML-sitemap is specifiek ontworpen om Google op de hoogte te stellen van de locatie van je website en om wijzigingen op je site bij te houden.
Welke sitemap is het beste?
Al met al is het verstandig om beide sitemaps te gebruiken, vooral als je van plan bent veel content te creëren. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter.
Achter elke website vind je meta-tags die je artikel leesbaar maken aan het Google-algoritme. Go[...]
Meer lezenLinkbuilding is een belangrijk onderdeel van online marketing, maar wat veel mensen missen is da[...]
Meer lezenAls je een linux server hebt, wil je waarschijnlijk dat deze verbonden is met het internet en me[...]
Meer lezen